29. března 2023
Přenosné parkovací oprávnění je nejjednodušší způsob, jak získat pro svůj vůz sdílené krátkodobé či střednědobé parkování kdekoliv v Praze.

Tip na aplikaci, která vám usnadní parkování na modré a fialové zóně

Určitě jste si během návštěv našeho hlavního města všimli, že zaparkovat svůj vůz je především v centru města takřka nemožné. Pražské uličky jsou z velké části označeny parkovacími zónami, které přímo určují, kdo a na jak dlouho zde může svůj vůz zaparkovat.


Nejčastěji jde o parkovací zóny tří barev: modré, fialové a oranžové. Naštěstí už dnes neplatí, že na modré zóně nemůžete svůj vůz zaparkovat, pokud nejste rezident. Nemusíte už ani shánět papírové parkovací lístky v nejbližším automatu. 


Pokud v Praze potřebujete navštívit lékaře, vyřídit důležitou obchodní schůzku, nebo zažít ruch víkendového velkoměsta na vlastní kůži, není nic jednoduššího, než si v naší internetové aplikaci parkingcard.cz objednat přepis přenosného parkovacího oprávnění na vaši SPZ. Poté parkujete stejně, jako vlastníci rezidenčního parkovacího oprávnění na modré i fialové zóně a to na krátkodobé či střednědobé parkování. 


Vyzkoušejte nejjednodušší způsob krátkodobého parkování kdekoliv v Praze

Krátkodobé parkování v Praze zajišťují místa s označením P+R. (Park&Ride) Takto označená jsou většinou dobře dostupná parkoviště s přímou návazností na linky MHD. I když jsou zpoplatněna, nejde o vysoké částky. 


Chcete-lil zaparkovat například na modré zóně - určené pro rezidenty, musíte mít přenosné parkovací oprávnění, díky čemuž zde můžete nechat svůj vůz stát po dobu 24 hodin i více.


To samé platí u fialové zóny, která už je oproti modré rezidentní zóně uvolněna pro tzv. smíšené parkování. Tedy pro rezidenty s neomezením a pro ostatní po dobu 24 hodin. Pořízením přenosného parkovacího oprávnění tu můžete zaparkovat opět s neomezením.


Motoristé se v Praze mohou také často setkat s oranžovou parkovací zónou. Ty jsou obvykle v místech nemocnic, úřadů a podobných institucí. Tyto zóny nejsou určeny k dlouhodobému parkování a jsou v provozu ve všední dny od 8:00 do 20:00 hodin. V jednotlivých částech města se mohou hodiny lišit. V jinou, než vyznačenou dobu, jsou všechna tato místa časově neomezená a bezplatná.


Využijte možnosti střednědobého parkování po celé Praze

Střednědobé parkování můžete využít například ve chvíli, kdy letíte na dovolenou a nechcete využít letištní parkoviště. I když jsou k dispozici veřejná parkoviště, zajišťována Technickou správou komunikací, jsou poměrně draze zpoplatněna. Objednáním přenosného parkovacího oprávnění můžete své auto nechat zaparkované po dobu své dovolené v místě, odkud máte přímý spoj na letiště, u domu, kde bydlí vaši blízcí, nebo poblíž vašeho oblíbeného obchodního centra. Rovněž můžete střednědobé parkování využít pro návštěvu své rodiny, přátel a blízkých a usnadnit jim parkování přímo před domem.


Jak funguje přenosné parkovací oprávnění v praxi?

Zaparkujte svůj vůz na modré nebo fialové zóně. V místě, které je pro vás nejvýhodnější. Parkování si můžete objednat pro krátkodobé či střednědobé parkování. S přenosným parkovacím oprávněním vám pomůže naše internetová aplikace parkingcard.cz. Pomocí sdíleného parkování můžete klidně zaparkovat v rezidenčních a placených zónách ve vámi vybrané městské části na 24 hodin i více. 


Zaparkujte svůj vůz v pražských zónách Prahy 1, Prahy 2, Prahy 3, Prahy 4, Prahy 5, Prahy 6, Prahy 7 a Prahy 8. Systém kontroly a evidence SPZ pracuje elektronicky, tudíž nemusíte tisknout lístky a kupovat karty pro umístění za sklo. Tuto kontrolu provádí společnost provozující systém a stejně tak Policie ČR.

V jaké městské části chcete parkovat?
Výběr z blogu
Do blogu
Zaparkujte na vyznačených parkovacích zónách i v centru Prahy bezpečně. Objednáním přenosného parkovacího oprávnění si můžete zvolit parkovací stání...
logo
Společnost
HREBÁK GROUP, s.r.o.
Ve Smečkách 1767/7, Nové Město, 110 00 Praha 1
IČ 08585539
DIČ CZ08585539
Copyright HREBÁK GROUP, s.r.o. 2023.
Praha 1 110 00. Spisová značka: C 321489 vedená u Městského soudu v Praze